20+ организации и клубове очакват децата на Ваканциада на 17 юни в София Тех Парк
20+ организации и клубове очакват децата на Ваканциада на 17 юни в София Тех Парк


Сдружение „Безопасни детски площадки“ отбелязва 7-мия си рожден ден с празник за децата исемействата на открито в парка на София Тех Парк. Ваканциада на 17 юни, събота, 10-16 часа. С този голямпразник за малки и големи ще отбележимсвоя рожден ден и още по-важно: началото на ваканцията! Това ще бъде първото в София събитие без отпадъци,което е подкрепено от БГ Бъди Активен, в партньорствосъс София Тех Парк.

Спорт за всички и на открито! Ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс,лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене, стрелба с лък са частот спортните ни предложения за децата.

Ще има и готварска и арт работилници, Книговищеотново ще ни покажат колко е забавно дачетем заедно, ще разберем как да учим история лесно и бързо с игра и свикторини, ще има и роботи. Ще си поговорим как да бъдем в безопасност онлайн.Ще ви покажем и първите в Българиятетрадки за многократна употреба, които се рециклират.

Елате и вижте наживо как се прави радио предаване с нашитепартньори от Радио София.

За да не сме гладни, щесе погрижим да имаме полезни лакомства ибезвредни близалки, вкусотии с киви, ще научим от първа ръка защо е важнода приемаме рибено масло, как колагенът поддържа спортуващите силни. Район„Младост“ ще представи интересни предложения за децата от района презваканцията.

В парка ще бъде поставенШишеяд– голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събирамепластмасови шишета до 3 л,задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. Споставения Шишеяд, се присъединяваме към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“- “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансоватаподкрепа на Фондация „Кока Кола". Идеята е част от програмата насдружението „Място България“.

И тъй като смерожденици, ще има и подаръци…за вас! Ние ви каним да подкрепите три каузи, свързани с децата, като подарък къмнас:) - за лечението на Радост, заповече съоръжения за игра за деца с увреждания и в полза на организация, коятопредоставя защита на жертви на домашно насилие. Ще можете да закупите за добрата кауза ръчноизработени играчки и предмети, както и куп полезни неща за дома и децата.

Фондация "Можемзаедно"                      

Фондация"П.УЛ.С" - Помощсега за пострадали от домашно насилие (platformata.bg)

Да се обединим за Радост - Дасе обединим за Радост (pavelandreev.bg)

В онлайн събитието ще има форма за записване в различните формати  на място. Тъй като няма да се справим сами,търсим и доброволци. Ще се радваме да се включите.

Благодарим за подкрепатана нашите партньори и съучастници: София Тех Парк, БГ Бъди Активен и Място България, Радио София, Code Health TV, Книговище, Организация на българските скаути, 2Sport4Life, AncestralSuperfoods, Dental Lolliipop, Барабар, RealFood, Центърза безопасен интернет, Малкиятготвач, Боен Клуб Левски София, ClimbAcademy, Offlinekids, Гамифино, Тupperware, Active kids, РайонМладост, Катерица, HistoryTeacher, Ескрео, Неделно училище към храм „Рождество Христово“, Асоциация за развитие на българския спорт и приятели, Logiscool Младост, Техарт, Ръгби клуб „Дивите котки“, Хелен Дорон Слатина.